Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Svenska hemsidor med
sportfiskerelaterat innnehåll -

 

Dessa länkar presenteras i den ordning de publiceras.

Välkomna att skicka in länkar till era hemsidor tillsammans med den länktext som på ett kortfattat vis förklarar innehållet på hemsidan.

För länkar till kommersiella, officiella hemsidor besök våra andra register

 

blå linje

Flugfiskemagasinet Rackelhanen, en av Sveriges äldsta och antagligen största flugfiskesajt. Massor av artiklar, tips, länkar, allt bara om flugfiske.

Sportfiskekartor Vill du hitta nya fiskeplatser i ditt favoritvatten? Eller vill du testa nya sjöar och ha goda möjligheter till ett roligt fiske redan första gången du besöker sjön? Med en Sportfiskekarta ökar dina chanser till ett lyckat fiske betydligt!

Flycasting Syd, Christer Appelgrens sida om flugfiske, flugkast och flugbindning. Christer är certifierad flugkastinstruktör och erbjuder kurser i ämnet.

Fjäll och Fiske, den sidan guidar dig in i Jämtlandsfjällens fjällvatten.

Gäddjägaren från Trosa, blogg av Fredrik Bäck, Fiskeguide och gäddälskare. Fredrik är en av Sveriges främsta gäddjägare. Här berättar han om sina upplevelser och tipsar om hur man fångar enorma "madamer".

Flugspön.se lär dig mycket om flugfiske. Denna sajt bjuder på info om flugfiske, hur man börjar, grunderna, val av utrustning, kastteknik plus mycket annat

Vildmarksfiske.se är en guide tänkt för att samla alla fiskeplatser som är lite utanför det vanliga sportfisket. Här ska du kunna finna de bästa och mest speciella platserna både inom Sverige och utanför. Guiden är framförallt inriktad på det lite mer äventyrliga fisket, därav namnet vildmarksfiske! Vi inriktar oss också speciellt på flugfiske efter öring, röding, lax, harr m.m.

www.roadtripfishing.n.nu/ Fritidsfiskare. Fisk: gädda, abbore. Fiskesätt: Spinn, flugspö, pimpelfiske vinter, mete. Av Per-anders Andersson.

Frödin Flies. Flugbindarproffset Mikael Frödins hemsida. Väl värt många besök

Salar Salmon Club (Mikael Frödin) rykande färsk information om allt som har med laxfiske att göra. Här hittar du ett arkiv över alla de mönster jag gjort genom åren och artiklar jag skrivit . Vi har även en blogg, månadens flugmönster, filmer, nyheterna om nya material, nya bindtrix,vilka flugor som fungerar bäst, hur fisket går och om förhållanden och resultat där jag är. Jag bloggar varje dag under fiskesäsongen. Här får du pinfärsk nyttig info från hela världen.

Swedneck FlyFishing Niclas Runarsson hemsida om främst flugbinding, mängder av flugmönster.

Sivans Flugfiske Siv Janssons sajt om flugfiske och lite om vad hon erbjuder

Ronnies Fiske Handlar om mitt fiske efter våra predatorerna gädda abborre o gös. Intressant läsning om bl.a kanotfiske. Innehåller även filmer , länkar till mina filmer på Youtube kanal roisabborra , kåserier, metoder, tips, fiskrecept, spel, foton m.m.

Fiskenyheter.se En hemsida med nyheter, reportage, tester mm skapad av fiskare för fiskare och med sekundsnabb förmedling, nätmagasinet Fiskenyheter.se.

Johan Klingberg flugfiske flugfiskaren, flugbindaren, föreläsaren, fotografen och skribenten Johans Klingbergs hemsida. Fylld med flera artiklar av verkligt hög klass + en mycket intresant blogg. Värd att besöka ofta.

Anders Fiskeblogg Anders Perssons fiskeblogg, stort intresse för det mesta inom fiske. Men lägger den mesta tiden på havsfiske och mete. Har på senaste tiden lagt mer och mer energi på att jaga rekordfiskar. Ställer upp i så många tävlingar som möjligt.

Kikmete.se handlar om fisket i våra norrländska vatten.

Flugfiske. Bildbok, Rullbyggen, Spöbyggen och fiskebilder fantastiska bildspel över både spöbygge och tillverkning av högklassiga flugrullar.

Kapten Rödskägg fiskesida Lars Kraemers hemsida med sitt och sina närmaste vänners fiskafängen

Wetfishers En sida som visar hur fiske kan hålla samman vänner under många år. Här finns info om resor, korta trippar vi gjort samt lite bas info om olika fiskemetoder.

Hormens fiskeblogg En blogg om fiske av varierande slag, t.ex fluga, spinn och mete. Älvar, åar, bäckar, sjöar och tjärnar.

Fiskesidan.se Niclas "Nicka" Hellenberg hemsida/Bloggsida, skribent i fiskepressen.

Fiskehistorier.se inriktad på fiskehistorier. Där kan alla besökare skicka in sina egna fiskehistorier med foton eller läsa samt kommentera andras historier.

Sök och hitta Ångermanland - Höga kusten Sök och hitta länkar här, för semester, nöjen, äventyr, aktiviteter, bad, fiske, islandshästar, safari, överlevnad, turism, golf, spa, stugor, campingplatser, vandrarhem, hotell, restauranger, mat & logi, sevärdheter, Höga Kusten bron, information, företag, hantverkare & konst i Ångermanland & Höga Kusten. Med fokus på familj och barn.

Rotenenon.se En blogg av Torbjörn Joelsson om flugfisketurer i Stockholms närhet, med sporadiska avstickare till exotiska platser som Småland. Eller Värmland. Fiske efter vild fisk? Nej, här handlar det till 100 procent om fiske efter regnbåge. Vild i ordets egentliga bemärkelse vore för mycket sagt, men få fiskar kan mäta sig med en förvildad regnbåge i fråga om explosivitet och styrka.

Svenskt Flugfiske Micke Färlins hemsida om flugfiske

logdahl.com Ulf Lögdahls hemsida om flugfiske, knivslöjd, flugbindning, spöbyggnad.

Clearwater.se sajt som följer, rapporterar och håller dig uppdaterad inom det mesta om flugfiske, bilder, reportage, länkar m.m.

Flugfiske efter öring & harr Per Anderssons hemsida, handlar om flugfiske efter öring och harr i fjällvatten. Du får följa med på några av dom resor jag och mina kompisar gjort under dessa år.

Sportfiske i Södra Lappland, välkommen till Vilhelmina, Åsele, Dorotea

Finnmarksvidda.com Fluefiske på Finnmarksvidda, turhistorier, bilder, fluer og forum.

Kanotguiden.com presenteras turer med kanot (dvs canadensare och kajak) på åar, älvar, sjöar och i skärgårdar och längs kusten. Det finns drygt 18000 kmē även om du färdas med kanot "bara" på inlandsvatten.

Sportfiskeforum.se Här kan du diskutera sportfiske i alla dess former med likasinnade, ladda upp och titta på fiskebilder i fotoalbumet, annonsera kostnadsfritt i prylmarknaden mm.

Fiskrätter Vad skall man göra med all fisk man fångar? Den här sajten skall förhoppningsvis ge svaret! Allt om fiskrätter och fiskrecept! Vi är några sportfiskare som tycker att en av tjusningarna med vår hobby är all god och annorlunda mat som blir resultatet. Fisk är så mycket mer än kokt Torsk! Särskilt intresserade är vi av att bjuda på lite annorlunda fisksorter, de där som inte finns i frysdisken. Men självklart kan man göra mycket gott av våra vanligaste fiskar också! Hemsida av Fabian Zäll, hängiven sportfiskare med havsfiske som specialitet.

Havsfiske i Norge Allt fler svenskar havsfiskar i Norge. Ändå har det fram tills nu inte funnits någon som samlat länkar om havsfiske i Norge på ett överskådligt sätt! På norgefiske.se finns allt du behöver för fiskeresan till Norge. Fiskeberättelser, positioner, turbåtar, fiskehytter och lokala fiskeklubbar, så långt jag kunnat hitta. Detta är den enda större specialsidan om vad som finns på webben om Norgefiske!

Fiska.se Följ laxfisket i Halland. Har du intresse i att följa lax och öringfisket i Halland är detta rätt webbplats för dig. Här får du uppdaterade länkar och korta artiklar om hur läget är i åarna och vid havet.

Laxfiske i Lagan av Peter Atteson

Välkommen till Jonas Gardsiö, Idre. Fiskeinformation, vandringstips, bilder, logilänkar m.m. från Idre med omnejd

Fönster mot Norr, författaren Gunnar Westrins hemsida

LW's Sportfiskesida. Massor av fiskelänkar.

Pelles Fiske Per Perssons sajt om flugfiske, med artiklar, flugbindning, fiskevatteninfo m.m. Även försäljning av flugor och fiskeguideservice.

Rasmus Hansen's flugfiskesajt om flugfiske, fjällfiske, laxfiske, kustfiske, gäddfiske m.m.

Sportfishing News Stor svensk sportfiskesajt med mängder av information. Väl värt ett besök.

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

© Cinclus C 2017